Grażyna Wnuk (Prezes): 500 481 405
Paweł Goleman (Zawadka): 607 062 886
kontakt.skpb.lublin@gmail.com

Przejście kondycyjne 2015 – wyjazd otwarty

Przejście kondycyjne 2015 – wyjazd otwarty

20-22 listopada odbędzie się kursowy wyjazd kondycyjny, na który zapraszamy nie tylko kursantów, ale wszystkich chętnych! Kondycyjka, której głównym elementem jest całodobowe przejście piesze, nie jest może wyjazdem łatwym, ale na pewno obfituje we wrażenia 🙂 Doświadczenie pokazuje, że zdecydowana większość osób ją przechodzi, a niektórzy kursanci uważają ją nawet za najfajniejszy wyjazd podczas całego kursu, co nie zmienia faktu, że jest to dosyć spore wyzwanie. Ale do odważnych świat należy! 🙂

Kondycyjka składa się z dwóch części:

  • Część krajoznawcza (piątek i sobota rano): zwiedzanie Sądecczyzny i Spiszu:
    • Lipnica Murowana;
    • Nowy Sącz;
    • Stary Sącz;
    • Muzeum Pienińskiego Parku Narodowego w Krościenku nad Dunajcem;
    • Łopuszna;
    • Dębno Podhalańskie;
    • Frydman;
    • Zapora w Niedzicy;
    • Czorsztyn;
  • Przejście kondycyjne (od 12 w sobotę): całodobowe przejście piesze:
    • Czorsztyn – Pieniny Spiskie – Pasmo Podhalańskie – Sidzina/Wysoka (ok. 60 km);
    • Przejście ma na celu głównie sprawdzenie własnej wytrzymałości, zarówno fizycznej jak i psychicznej, podczas długiego, całodobowego marszu bez postoju na nocleg;
    • Podczas przejścia organizowane są cogodzinne kilku(nasto) minutowe odpoczynki oraz około dwugodzinne ognisko po północy;

Tak jak pisaliśmy wyżej, na kondycyjkę zapraszamy wszystkich chętnych. Zgłoszenia przyjmuje kierownik kursu Anka Śliwa (kurs@skpb.lublin.pl, 602384665) maksymalnie do 10 listopada.

Istnieje możliwość zapisania się na samo przejście terenowe – do grupy można będzie dołączyć w Nowym Targu w sobotę 21 listopada przed południem.

A tak było na mroźnej, ale i słonecznej kondycyjce w 2011 roku:

ZAPRASZAMY! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.